Huis de apenrots

Huis de apenrots
Huis de apenrots, Utrecht, NL

Saturday, 28 January 2012

Nutella Cake.... Η μεγάλη επάνοδος!!!!

Είμαι απίστευτα αδικαιολόγητη.... άφησα το blog μου τόσο καιρό άθικτο... Ο καλός μου δεν έμεινε νηστικός καθόλου, μην ανησυχείτε! Δυστυχώς όμως μια η διπλωματική, μια τα τρεχάματα το ξεχάσαμε το blog... Επανέρχομαι λοιπόν δριμύτερη... με την πιο super duper συνταγή για κέικ που υπάρχει. Ειλικρινά, είναι ότι πιο νόστιμο έχω φτιάξει σε κέικ!!!!


Υλικά για το κέικ:
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3/4 φλιτζάνια κακάο
2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κουτ.γλ. baking powder
1 κουτ.γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 μεγάλα αυγά (ή 3 μικρά)
1 κουτ.γλ. βανίλια
1 φλιτζάνι καφές φίλτρου ή στιγμιαίος

Υλικά για την επικάλυψη:
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζ. nutella

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου περίπου 18-20εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα μέσα.
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ με το μίξερ. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάμε το γάλα, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μίγμα στο στερεό. Συνεχίζοντας να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε το φλιτζάνι με τον καφέ (να έχει κρυώσει κάπως εννοείται!) και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μίγμα στα δυο ταψάκια και τα ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά, ή τελοσπάντων (εμένα μου πήρε πολλή ώρα γιατί είναι μικρό το φουρνάκι) μέχρι να μπορούμε να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στα κέικ και να βγαίνει καθαρό. Προσοχή: Εννοείται πως (όπως λέει και ο αγαπημένος μου Παρλιάρος) απαγορεύεται να ανοίξουμε το φούρνο στο κρίσιμο πρώτο 30λεπτο! Όταν τα κεκάκια είναι έτοιμα, τα περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Στη συνέχεια κάνουμε την επικάλυψη... Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (η οποία πρέπει να είναι πάρα πολύ κρύα, και ιδανικά λένε ότι καλό είναι και το μπολ και τα εξαρτήματα του μίξερ να είναι επίσης κρύα) μέχρι να σφίξει και να γίνει κρέμα σαντιγύ. Στη συνέχεια βάζουμε τη Nutella σε ένα μπολ και αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε λίγη σαντιγύ και να τη "διπλώνουμε"  μέσα στη nutella. Παίρνει λίγη ώρα μέχρι το όλο μίγμα να γίνει ομοιογενές, αλλά θα γίνει. Απλά χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις ώστε να μην "πέσει" η κρέμα.
Έχοντας κρύα τα κεκάκια και την κρέμα έτοιμη, πάμε στη συναρμολόγηση! Βάζουμε το ένα κεκάκι για πάτο και καύπτουμε με μια γεναιόδωρη στρώση κρέμας. Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω το δεύτερο κεκάκι και καλύπτουμε και πάλι με κρέμα. Και τέλος βάζουμε γύρω γύρω. Αν υπάρχει κορνέ και ταλέντο στα χειρωνακτικά κάνουμε και σχεδιάκια! Επίσης για διακόσμηση ταιριάζουν τέλεια τα ferrero rocher. Ή (επειδή είναι κι ακριβά τα άτιμα) μπορούμε να βάλουμε πουράκια, όπως έκανα εγώ στο δικό μου.
Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να στερεωθούν καλά όλα πριν το κόψουμε. Είναι πάρα πολύ νόστιμο! Εκτός του ότι η κρέμα με τη Nutella είναι φοβερή, το κέικ είναι ιδιαίτερα ζουμερό και μαλακό, καμία σχέση με τις συνηθισμένες συνταγές! Α, παρεμπιπτόντως, αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο ζουμερό μπορείτε να αλείψετε τις επιφάνειες πριν βάλετε την κρέμα με λίγο ποτό, αλλα δεν είναι απαραίτητο.
Καλοφάγωτο!!!!!!!!!!

Τα ξαναλέμε σύντομα αυτή τη φορά ;)

1 comment:

  1. Και μονο που διαβασα nutella φτανει! Με επεισες!
    Καλως ηρθες πισω!!!

    ReplyDelete